dimecres, 16 de setembre de 2015

Recepta de la mama!!!

Hola a tots!!!

Com ja vaig explicar en el primer post d'aquest blog, sóc apassionada de la moda i de moltes altres coses com la cuina.

Però la cuina de casa, la que feia la meva mare, tradicional, andorrana, gustosaaaa!!!!

La primera recepta que vull compartir amb vosaltres és la d'un plat elaborat però molt senzill de fer....

És carn guisada a l'estil de la meva mare i revisitat per mi!!!

Els ingredients per 4 persones (o 2 que mengin força) són:

  • 1 Kg de carn de vedella per estofar
  • 1 ceba gran
  • 2 alls o bé all en pols
  • sal
  • pebre
  • 1/2 galeta "Maria"
  • 1/2 torrada de pa (biscotte)
  • 2 o 3 fulles de llorer
  • 4 tomates madures
  • mantega
  • bolets (els que més un agradin, les potes de perdiu hi donen molt bon gust)
  • 2 culleradetes de "fond de veau" o bé 1 "cubito de brou de carn"
  • oli d'oliva
  • vi blanc
Poseu en una olla a pressió un bon raig d'oli i la ceba tallada en juliana, deixeu sofregir a foc mig.


Quan estigui ben dauradeta sense estar cuita del tot, hi afegiu la carn en un costadet, poseu sal, pebre i una mica de mantega que haureu de barrejar amb la carn per a que sigui més melosa, la deixeu rossir.


Quan estigui cuita la carn, ho barregeu tot dins l'olla. En el cas de la carn i el sofregit de ceba, es posa separat per coure perquè la carn sempre fa una mica de suc i d'aquesta manera la ceba es continua sofregint, sinó ens bulliria.

Afegim les tomates: 2 tallades a daus i dos ratllades, hi posem sal, pebre i els dos alls triturats o bé all en pols al vostre gust.


Quan la tomata queda cuita barregem tots els ingredients de l'olla i hi afegim els bolets, barregem i posem 2 o tres fulles de llorer, un got de vi blanc (uns 15 cl) i el "cubito de brou de carn o bé el "fond de veau".


Tapeu l'olla, tanqueu i la poseu a foc màxim fins que comenci a treure vapor (força 1 la meva té dues posicions), baixeu el foc a la meitat i deixeu coure uns 35 minuts.

El fet de coure en olla a pressió ens estalvia temps, ja que per fer aquesta carn tendra, necessitariem hores de cocció, així en mitja horeta la tenim ben cuita i tendra.

Passats aquest 35 minuts, treieu l'olla del foc, deixeu anar el vapor i quan obriu l'olla comproveu amb un ganibet de punxa que la carn estigui tendra. Si mai no ho estigués, haurieu de tornar-la a tancar i deixar coure a pressió 5 minutets més com a màxim i ara si que hauria d'estar al punt!!!


Ara hi incorporem els darrers ingredients que ens queden, la mitja galeta i la mitja torrada ben esmicolades amb les mans (es una manera ràpida de fer picada i així espessir la salsa i acabar de donar gust) i deixeu fer xup-xup durant 30 mn, tapant l'olla amb una tapadora normal i a foc lent.

Passats aquests minuts tasteu, corregiu de sal i verifiqueu que la salsa estigui prou espessa al vostre gust (sino hi podeu afegir una mica de torrada).

Fet!!!!

Aqui teniu el resultat!!!!


Com tots els guisats, si els mengeu d'un dia per l'altre guanyen molt en sabor i en textura, jo sobint, acompanyo la carn guisada amb arròs però també hi queden molt bé unes patates al caliu o bé fregidetes a daus.

Espero que proveu aquesta recepta gustosíssima, que a més de ser de temporada agrada força tant a grans com a petits! 

He variat algun ingredient de la recepta original com el ví blanc per exemple, la meva mare hi posava oporto... també resulta molt gustós i li dona un toc diferent, podeu provar les dues versions.

Què us aprofiti!!!!

Fins aviat!!!



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada